Träningstips

successOm du är en nybörjare så kommer denna avdelning med tips och information kring styrketräning, kost och kosttillskott vara till stor hjälp. Varför jag väljer att ha med denna avdelning på min hemsida är för att jag vet att jag hade uppskattat ett liknande upplägg när jag var 16 år och startade min resa.

Kom ihåg att träning, näring och sömn går hand i hand när man vill ha de bästa resultaten. Läs därför på noga och se till att du förstår vad jag menar i artiklarna jag skrivit. Då kommer resultaten visas mycket snabbt och du kommer må som en kung! Det är också viktigt att du är ärlig mot dig själv när du kommer lägga ner så pass mycket tid och energi för att nå dina mål. Ge din kropp ordentligt med sömn och undvik alkohol så ofta du kan.

När jag var mellan 16 och 20 år så levde jag slaviskt efter kroppsbyggningens regler, troligen mer slaviskt än vad jag gör idag eftersom jag idag har mer rutin och vet hur min kropp reagerar på olika slags obalanser. (Sömn, diet, återhämtning)

Jag hade alltid med mig extra matlådor till skolan, jag åt på rasten innan lunch, jag åt även skolmaten och därefter på eftermiddagen åt jag en gång till då jag hade ett break från lektionerna. På de dagar jag slutade tidigt passade jag på att åka hem innan passet för att ta mig en ”powernap”. En powernap gör dig lite piggare och då det skapas tillväxthormoner då du sover kan en extra 45-60 minuters sömn boosta dig! Lägg därtill på att jag sov minst 8-9 timmar per natt, (regelbundna tider) och var mycket noga med att inta optimalt med snabbverkande protein och kolhydrater innan och efter passet. Alla dessa punkter inklusive att jag mycket sällan intog alkohol (3-4 gånger per år) medförde enorma, nästintill sjuka resultat. Resultat som jag idag vet att jag aldrig kommer uppleva igen, men istället så ”lever” jag på dessa resultat och finslipar istället kvalité på muskulaturen och förfinar min symmetri.

1379249942_tips3Jag lever ungefär lika slaviskt nu som då, men jag vet också innebörden av att våga njuta ibland också. Detta i sig kan ge dig mer motivation och när man hållit på i många, många år är det motivationen som är din största fiende. När jag tar några dagars vila från träningen passar jag på att släppa livsstilen helt och bara ta igen mig och njuta. Naturligtvis ser jag till att få i mig tillräckligt med protein, men annars så är det väldigt lugnt. Då kommer jag tillbaka med enorm energi, återhämtad och passen känns otroligt lätta med grymt tryck i hela kroppen. Den sista dagen innan man är tillbaka kryper man nästan upp för väggarna för det pirrar i kroppen, man vill bara pressa något tungt och stimulera muskelfibrerna!