Mål

set and reach goal conceptJa vad har jag då för mål med denna livsstil och hårda träning?

Först och främst vet jag att jag skulle leva på exakt samma sätt som jag gör nu, även om jag inte hade haft några mål. Jag vill se ut på detta sätt och det är det jag känner passar mig bäst. I en värld där allt från mat till nöje finns så lättillgängligt så känner jag att jag mår bäst av att leva lite som man gjorde förr. Då det inte var lika enkelt att få tag på mat, man var hungrig och rörde på sig ofantligt mycket mer än vad medelmänniskan gör idag. (Högre förbränning, nyttigare mat.) Med det sagt menar jag att de dagar jag väl får ta mig att äta vad jag vill, då känner jag mer lycka än vad t.ex. personer som alltid ”unnar” sig något varje dag. De tror jag inte uppskattar det goda på samma sätt som mig och frigör inte lika mycket endorfiner och dopamin som jag gör då jag väl ”fuskar”.

Åter till mina mål då. Man säger att man ska sikta mot stjärnorna för att nå molnen. Det ordspråket kan man sätta in på mig också. Jag siktar på att en dag, när jag börjar närma mig en ålder på 35 att få stå på Svenska Mästerskapen inom Classic Bodybuilding som vinnare. Att få kronas som Svensk Mästare och sedan också få tävla för det svenska landslaget inom kroppskultur. Jag talar om att få representera Sverige inom Classic Bodybuilding och på tävlingar som NM, EM och VM. Det är lång tid dit, 10 år, men det är viktigt att inte bli fartblind som jag sagt tidigare. Ha långsiktiga mål och tro på dem!

Jag har också som mål att en dag få A-Spons kontrakt från ett företag inom kosttillskott eller liknande. Som trogen MM-Sports atlet så ser jag väldigt gärna att jag en dag får skriva kontrakt med dem och tävla som a-sponsrad atlet och därmed få gratis kosttillskott, kläder och allt man kan tänkas behöva. Allt tar sin tid och jag har all tid i världen för att nå mina mål, och det finns ingenting som kan hindra mig från att se det på det sätt jag gör.

Det sista målet är lika viktigt som de andra två jag tagit upp, nämligen att vara en god förebild för andra. Både för yngre och äldre, att vara en person som folk ser upp till och kan lära från är en stor glädje och något jag alltid kommer värdesätta högt! Varje gång jag får meddelanden från personer som skriver hur jag inpirerar och motiverar gör mig otroligt glad och peppad. Varför just jag? De personer som kommer från Umeå-trakten inspireras nog för att det känns lokalt och nära, andra kanske ser det slit jag lagt ner i 10 år som något att se upp till medan andra bara inspireras rent p.g.a. hur min fysik ser ut estetiskt sett. Hur som helst är detta ett grymt fint mål och något att värna om.

Tack så mycket för visat intresse kring mina mål och hur jag tänker kring dem.

MVH David ”Major Guns” Sävenberg