Om mig

mig

Hej igen!

Mitt hela namn är Anders David Dennis Johansson Sävenberg, men uttalsnamnet blev David Sävenberg på senare år. Jag är född och uppvuxen uppe i Umeå och Ersmark, bättre uppväxt vågar jag lova att ingen haft. Jag har också bott nere i Småland och Sävsjö under ett års tid mellan 2012-2013. Jag trivdes mycket bra nere i de småländska skogarna och med de trevliga smålänningarna, men efter både arbetslöshet och jobb på en fabrik så kände jag att det var dags att plugga vidare på universitet.

Jag kom in på den utbildning jag helst ville gå (nät och kommunikationsteknik), dessutom var denna utbildning i Umeå så jag tog och flyttade hem igen.(Till familjens glädje.) Då jag helst pluggar teknik och IT så är jag en riktig nörd när det kommer till datorer, konsoler, mobiler, tv, hemmabio, hifi, nätverk och prylar i allmänhet. När jag är färdigutbildad så hoppas jag antingen kunna kriga mig uppåt i ett större företag inom IT, annars så skulle det vara en liten dröm att starta ett eget, framgångsrikt företag inom samma genre.

Nu har jag nästan tagit upp allt som går att ta upp, utom just vad hemsidan handlar om (styrketräningen). Därför kan vi fortsätta ett litet tag till och bara ta upp lite mer smådetaljer om mig som person. Jag har spelat gitarr i över 6 år, dock när jag var mellan 7 och 13 år gammal men klinkandet sitter än kvar i fingrarna. Tidigare idrottsmeriter ligger inom fotbollen, ishockeyn och innebandyn. Spelade ishockey med IF Björklöven till jag var 15 år och skadade mitt knä (med mopeden). Inom hockeyn tränade vi hård fys via brottningsträning och mycket kroppsviktsträning. Detta banade vägen till att jag fick en riktigt bra, stabil grund till då jag började styrketräna vid just fyllda 16 år.1012531_10201982624381796_861458892_n

Då var vi tillslut inne på styrketräningen! Jag startade med friviktsträning efter att jag lagt ned med ishockeyn. Jag fick order om att rehabilitera mitt knä (menisk) som skadades i mopedolyckan. Självklart var det inte så kul att bara träna ben, speciellt inte när jag alltid varit fascinerad av människokroppen och musklers utseende. Jag gled ganska snabbt in mot hantelstället och började curla. (Självklart hade jag tagit hjälp av en personlig tränare som gick igenom grundutförandena innan.) Gymmet där jag startade min resa heter Badmintonstadion och finns kvar än idag. Jag planerar att ta mig ett pass där igen efter 9 års frånvaro när jag i sommar 2015 har mitt 10års jubileum i gymmet. Jag är övertygad om att jag kommer bli rörd bara av att gå in dit igen, min träning och kroppsbyggning har verkligen givit mig så mycket.

Detaljer som jag känner att styrketräningen och kroppsbyggningens livsstil har givit mig: 1. Disciplin, självklart måste disciplinen finnas någonstans inom dig innan också, men den som allt annat kan utvecklas! 2. Någonting att tro på och luta sig tillbaka mot då annat i livet känns tråkigt. 3. Den har fått mig att känna en stor stolthet och säkerhet på mig själv, därför anser jag att det kan ha bidragit att jag hållit mig från alkohol och festande.