Massage-sponsor

10426870_594456437327595_8229699448726579195_nDet händer grejer direkt år 2015.
Johan Bergvall är en bekant till mig som nyligen startat sin massageklinik Bergvalls massage. Johan tränar själv en hel del och jag har inspekterat honom ett antal gånger på Iksu och det ser bra ut!

Igår slog vi våra kloka huvuden ihop och bestämde oss för att samarbeta och skapa en bra Win/Win situation för oss båda. Jag marknadsför honom och sprider ordet om hans nya klinik och i gentjänst får jag massage för min återhämtning av honom. Det är ett perfekt avtal i min mening och jag är grymt exalterad då jag aldrig tidigare fått professionell massage!KrY-Sigill-KS-300x300

Massage är något som många kroppsbyggare lägger ner pengar på för att optimera återhämtning av muskler (förbättrar blodcirkulationen och för bort slaggprodukter) och därmed bättre tillväxt. Med detta samarbete så tar jag ytterligare ett steg för att optimera min utveckling och för det är jag mycket tacksam över och jag ska göra allt för att gengälda Johan. Kan dock inte sluta tycka synd om honom när han ska få ta sig an mig som tränat seriöst i snart 10 års tid och ALDRIG masserats..

Kontakt Bergvalls massage:

Backenvägen 11
903 54 Umeå.
070-3076952
johan@bergvallsmassage.se
http://www.bergvallsmassage.se/

Så här skriver Johan på sin hemsida kring massage:

Massagens positiva effekter

Vid en massagebehandling bildas värme genom friktionen mellan massörens händer och klientens muskulatur. Denna friktion skapar förutom värme ett tryck som hjälper musklerna att slappna av och ökar blodcirkuleringen. Detta hjälper musklerna att återhämta sig genom att nytt syrerikt blod och nya näringsämnen transporteras dit, samt att gamla slaggprodukter transporteras bort. Slaggprodukter som transporteras bort är exempelvis laktat (det som brukar kallas för mjölksyra) och andra vätskeansamlingar (ödem) som kan vara en bidragande orsak till att smärta uppstår i musklerna.

Massagen streachar även ut muskelfibrerna och hjälper till att motverka ovälkommen bindvävsbildning som kan uppstå vid inaktivitet/syrebrist i muskulaturen, vilket minskar muskulaturens normala rörlighet. Förutom detta stimulerar massage utsöndringen av välmåendehormonerna dopamin, serotonin och oxytocin som ansvarar för vårt psykiska välbefinnande. Dessutom minskar halterna av stresshormoner som kortisol, adrenalin och noradrenalin. Massage är därför ett bra alternativ för att minska sin stress, muskelstelhet och smärta.

När ska man undivka massage?

Förkylning/feber – Massagens värme och trycköknande effekt gör att sjukdomar lättare kan bryta ut. Undvik därför massage om du känner dig förkyld, hängig, har svullna halsmandlar och/eller har feber.

Muskelinflammation – Om musklerna är rödaktiga, svullna och varma är det ett tecken på inflammation. Massage bör då undvikas på det området då det hindrar läkningsprocessen.

Blodpropp – Vid misstänkt blodpropp ska man absolut inte gå på massage, då det kan riskera att proppen lossnar och orsakar skada någon annanstans. Om benet plötsligt blir svullet och gör ont kan det vara ett tecken på blodpropp och då krävs det sjukvård!

Blåmärken/Akuta skador – Om du har gjort illa dig, exempelvis blåmärken, muskelbristning, muskelsträckning eller fått ett slag mot muskeln ska du inte gå på massage då det hindrar läkningsprocessen.