Dag 9, Hamstrings/Calves!

Detta är helt sjukt, men eftersom jag sovit ganska lite och tränat extremt mycket under dagarna så har jag kanske tagit ut mig lite för mkt än vad jag klarar av. John brukar hela tiden säga att jag ska sova mer och även ta powernaps under tiden jag inte tränar eftersom det är under denna dietperiod just innan tävling jag är som svagast, både psykiskt, fysiskt och immunförsvaret dessutom!

Men idag sov jag faktiskt ut till 12.10 PM !
Med andra ord har jag sovit i ungefär 12 timmar och jag mår så förbannat mycket bättre!!
Hostan är nästan borta, och jag har inte ont i halsen nå mer, så från och med nu blir det mer vila under resten av dagarna till tävlingen!

Beställde ett par posingtrunks till tävlingen, dock har jag sauls som jag annars kan låna.. Tyvärr så skulle det ta mellan 7-14 dagar att få hem dom.. WTF?! Det är det värsta jag varit med om, kanske blir att låna saul ändå.. Dom sitter bra över rumpan men satan vad stora dem är över min midja.. Kanske får sy in dem litegranna.. Annars är det risk att man kan råka se någonting om man böjer sig över i en MM pose xD !

Skämtåsido, nu blir det kardio för hela slanten.. Det är nästan så att man itne kan kalla den morgonkardio ens, klockan är tammefan 13.00!

Återkommer efter kardion eller innan hams, calvespasset!

Hoppas allt är fint där hemma i vårt avlånga vackra Sverige! =)

Nu har jag just kommit från det första dryga kardiopasset sedan jag kom hit, jag har inte någon aning om varför det var så drygt som det var, men allt kan inte gå som på räls och med ett leende på läpparna jämt!
Jag gjorde ju naturligtvis allt som jag brukar göra, men det var inte riktigt lika kul som jag annars tycker att det är! Kanske sov för länge idag, så att jag kände att dagen höll på rinna ur mina händer.. Vem vet?

Istället för att börja med 10 mintuer på crosstrainern och sedan gå på rullbandet så började jag med trampmaskinen i 5 minuter (Brände i mina quads ja!), sedan fem på crossen och som vanligt 20 min incline treadmill som vanligt!

Klädde mig dummare än vanligt under dagens kardiopass, först och främst var jag klädd i helsvart, sedan hade jag mina svarta (Ganska tjocka) nya World Gym Mjukisbyxor, med ett svart vanligt linne, plus min svarta långärmade Gasp-tröja över linnet.. Men som ni nu kanske vet, gillar jag att plåga mig lite extra under deff!

Blir att ta i mig kycklingen och riset nu och sedan ganska snart dra och träna baksida lår och vader, som jag skrev igår blir det kanske lite traps och bröst dessutom!

Återkommer senare!
Peace!

Sådärja nu har jag hunnit äta en gång efter mitt träningspass, som för övrigt var ett av de bästa passen jag haft med hams och calves! Känner verkligen hur musik gör en mer peppad under träningspasset än utan faktistk, eftersom jag nu inte tränat med musik i öronen på ett tag, var det underbart att sätta på mp3n och bara pusha på!

När jag körde mina utfallsteg som sista övning på hamsen höll jag nästan på att ramla omkull ibland när jag tog vissa steg, just för att jag var så utmattad i benen. Jag höll inte nere vikterna idag, jag körde på riktigt tunga vikter faktistk, och dessutom ett sjukt tempo eftersom jag ville hinna med liter bröst och traps efter vaderna!

Haha detta pass var faktiskt en riktig uppmuntrare som jag verkligen behöver just nu, visst jag är riktigt motiverad, men det är också ganska mycket till och från beroende på tid under dagen!
Efter dagens kardiopass var jag inte så super peppad på kardio osv, men nu när det gick så bra på dagens styrkepass vill jag till gymmet igen!

Har ätit fruktansvärt dåligt idag, klockan är snart 21.00 och jag har endast ätit 2 gånger, dock vaknade jag runt 12, men ändå!

Ska ta mig minst 2 måltider med kolhydrater till innan jag lägger mig, minst 1 måltid utan kolisar dessutom, jag känner därför på mig att jag kommer att somna med full magsäck iaf!

Nu blir det dagens tredje mål och lite TV tittande som vanligt på kvällskvisten!
Hoppas alla tränar som de ska där hemma ;)

Imorgon är det Axlar och Biceps igen, troligen lite lats också ;)

Kämpa på!!

 • Anonymous

  Tjena David, grym fysik för att vara född 89.

  Fortsätt kämpa och lycka till på tävlingen!

  Har en fråga till dig, hur många mål blir det om dagen både under bulk och deff? Fick en känsla på att du kör periodisk fasta kan det vara så?

 • http://www.blogger.com/profile/08968408018615397429 davidsavenberg

  Tjenare!
  Och tack ska du ha, jag ska kämpa för Sveriges rykte här borta xD!

  Jag försöker alltid ligga på kring 7 mål om dagen, dock under deff blir vissa mål helt utan kolhydrater naturligtvis.. Men 4-5 mål under deff kan innehålla fiberris som kolhydratskälla. Resten kan vara stekt äggvita och broccoli osv =)

  Sen under bulk äter jag också runt 7 mål om dagen, dock lite större mål och jag bryr mig inte det minsta om VAD jag äter. Det kan vara allt från köttbullar och pasta till köttfärssås och potatis osv!

  Periodisk fasta? Njaa.. Jag har bara ganska svårt att lägga på mig en massa överskottsfett eftersom jag inte gillar att trycka i mig en massa pizza osv, eftersom jag blir sömnig av sådan mat xD

  Kul att du visar intresse mannen! =)
  Lyckatill!

 • Anonymous

  Okej låter bra :).

  Jag ser att du inte har något emot att svara på frågor snabbt så jag passar på att slänga in 2 till :P

  Hur länge har du tränat? Samt hur många reps/sets rekommenderar du att träna per muskelgrupp för maximal muskeltillväxt?

  Är för övrigt lika gammal som dig på vikten 84 och längden 184 cm, helt ok med muskelmassa samt inte så hög kroppsfett. Kanske 16%. Tacksam för svar :).

 • http://www.blogger.com/profile/08968408018615397429 davidsavenberg

  haha varför skulle jag ha nått emot det? xD
  Om jag mot förmodan inte skulle vilja svara på nått skulle jag bara inte acceptera kommentaren vettu =)

  Jag har tränat sammanlagt i 4år.. Men jag, som alla andra har ju varit en lite ”gymrat” som endast är på gymmet för att träna överkropp (Bröst och armar för min del).. Skäms, men det är sanningen!

  Jag har tränat seriös kroppasbyggning i typ 1,6 år nu! Bästa valet jag gjort skulle jag tro!

  Jag ska vara ärlig med dig, jag tror på att alla fungerar helt olika.. Men jag kan gärna svara om hur jag fungerar bäst, och som jag tror är en bra idé för alla där ute!

  Det är att lägga upp ett 5 veckors schema där du blandar både lättvikt (14-10 reps) med mellan (12-8 reps) och till sist riktigt tungt (8-5 reps).. Kanske startar varje 5 veckorsperiod med en vecka lätt vikt och kanske lite mindre vila mellan setten för att få extrem kontakt och komma igång med musklarna innan du kör medium veckan efter. Och varför inte slänga in 1-2 veckor tungt och för att sedan avsluta med en mediumvecka igen innan vila. Sedan är det bara att starta om dessa 5 veckor efter kanske en veckas vila, eller iaf några dagar..

  Och det där med vila, jag skulle rekommendera 2 eller ev. 3 dagars split, d.v.s. att du tränar 2 dagar vila en, ist för att tänka just veckovis =)

  Okej kul att höra mannen, det är bara att kämpa vidare och jag tror du har bra kroppsfettsnivå för att bygga bra! =)

  Jag tror på dig, hör av dig om det är nått mer ! =)

 • Anonymous

  Riktigt kul att du gärna ställer upp med lite hjälp.

  Du verkar riktigt motiverad och sånt får en själv att också tänka riktigt positivt!

  Sättet du kör på låter riktigt logiskt och ska testa på de. Antar man gör så för att chocka musklerna och inte låta dom anpassa sig.

  Men hur var det med setsen? Är det så att du kör 3sets per övning och kanske 3-4 övningar till mindre muskler som triceps, biceps. Och typ 5-6 övningar till rygg, ben = ca 15-18 sets.

  Är jag inne på rätt spår eller ute o cyklar :p

 • Anonymous

  Tjenare, grymt kul att det går bra för dig, beundrar din fysik mycket, brukar du ta tillskott? eller kör du med vanlig mat :)?

  btw, grym blogg, de så roligt att läsa vad som händer hos dig i USA, tycker om usa ganska mycket och önskar dig all lycka :)

 • Lost

  Hej, jag tänkte på en sak. Jag hittade hit idag, med hjälp av flashback btw och sträckläste hela bloggen och tänker följa dig/den maniskt!
  Sjukt bra fysik, håller tummarna för dig där borta! :)

  Men som sagt, jag tänkte på en sak, finns det möjlighet att du gör något litet kost-schema för vad du äter, när du äter osv, mat och kosttillskott på det? :)

  Vore grymt kul och lärorikt att få se.. Om det finns tid, prioritera din träning, gör detta om du vill och har tid!

  Tack för en grymt inspirerande blogg!

  /Lost

 • http://www.blogger.com/profile/08968408018615397429 davidsavenberg

  Inga problem, så länge det inte kommer 1000 hjälpfrågor varje dag ;)

  Klart jag är motiverad, annars skulle det inte vara lönt att tävla =D

  Det du sa om setten är ganska precis så jag kör, 3-4 set per övning, 4 övningar till mindre muskelgrupper som biceps/triceps och runt 5-6 till de större som rygg, ben och axlar!

  Du är helt inne på rätt spår, inget snack om saken ! =)

 • http://www.blogger.com/profile/08968408018615397429 davidsavenberg

  Till Anonym 2:

  Tack ska du ha, alltid lika roligt att höra att du beundrar det jag gör osv, inget snack om den saken! =)

  Självklart tar jag kost tillskott, jag tar tillskott i form av protein, bcaa aminosyror som oftast tillkommer i proteinpulvret, sen brukar jag ta EAA, Essentiella fria aminosyror innan och efter träningen, Gainer brukar jag ta under bulk naturligtvis, kreatin i form av alkalyn oftast.. Dock så ska jag nu under bulken testa monohydrat igen xD

  Oftast använder jag mig av en ”preworkout produkt” innan träningspasset för att få upp fokus om jag känner mig lite nere osv =)

  Japp, just nu är det full fart fram till tävling, sen börjar jag lite lätt med bulkningen!

 • http://www.blogger.com/profile/08968408018615397429 davidsavenberg

  Till Lost:

  Jaha okej, det borde väl inte vara så svårt att få tag på denna blogg om man verkligen vet vad man söker efter iaf =)Har gjort lite reklam för den på Bodys forum, också även Kollozzeum!

  Tack ska du ha!!
  Haha tog det lång tid att läsa lr? xD

  Det finns möjligheter att jag gör det helt klart, kommer säkerligen upp när jag kommer hem från USA igen och kommer in i min vanliga takt och mina kostillskott som jag beställer från Gymvaruhuset!

  Just nu kommer jag naturligtvis prioritera tävlingen och träningen till 110% som du förstår, men väl när jag har tid.. Då kommer jag börja rekommendera lite tillskott som jag vet fungerar!

  Kul att höra att man har läsare, svarar alltid på era kommentarer och frågor så länge de inte är allt för jobbiga, och allt för privata! =)

  Tack!