Dag 10, Axlar/Biceps (OBS. VIDEOKLIPP)


God morgon!
Inatt har jag hostat ganska så rejält, och eftersom jag flyttat ut från det rummet jag och Saul sov i från början (p.g.a. att jag tyckte att det fläktade för mycket där), så ligger jag ganska precis utanför Johns rum.

Och tyvärr vet jag att John har problem med att sova om någonting lever om, och det kan jag ju säga att jag gjort till och från inatt. Dock så är John riktigt snäll och tycker typ synd om mig även fast han kanske får sova några timmar mindre just nu.

Nu när jag är sjuk och är så nära tävling står jag ju med andra ord med ett ganska stort dilemma..
Kan man chansa och se om jag kanske blir frisk över en riktig hel vilodag, utan kardio eller träning, eller ska jag bara härda ut de sista 8 dagarna för att sedan ta några dagar helt utan träning och återhämta mig?

Som de flesta kroppsbyggare och eventuellt intresserade vet, så handlar dieten och träningen innan tävling inte så mkt om just att det ska vara hälsosamt. Vi tränar mer än vanligt, och äter mindre energirik mat, för att gå ner i fettmassa och se med andra ord ”bättre” ut under tävlingsdags! Så jag tror jag glatt får försöka härda ut dessa ynka 8 dagar kvar, och sedan ta några dagar helt off!

Kan knappt vänta på att nästan vrida och vända denna blogg till att skriva om vad jag ätit under dagen, ta bilder på olika maträtter osv som jag käkar ute på snabbmatställena här. Dock blir det naturligtvis träningsbloggning som vanligt, men det blir också lite amerikanskt käk ;)!

Nu ska jag ta och göra mig i ordning för kardiopasset,
hoppas alla där hemma kör på hårt!
Återkommer senare!

Nu efter kardion har jag hunnit äta en gång, hostan känns bättre (som vanligt under dagen) och jag mår faktiskt riktigt bra!! Jag får några konstiga mail från olika företag där andra personer skrivit in min mailadress bara för att jävlas med mig, men om ni tror att det där får mig att lägga ner med allt.. HAHA!

Och idag har jag dessutom fått kanske det finaste meddelandet i hela mitt liv, helt seriöst, jag fick det av en medlem på flashback som helt ärligt säger att efter ha sett mig, och läst om mina värderingar kring steroider och att jag själv aldrig använt mig av dem, slutar han bort sina tankar att ”preppa” i ung ålder.

Jag blev så otroligt glad att ni inte kan ana, detta kommer att ge mig den sista kicken att köra på helt 110% resten av sista veckan innan tävling! Tack alla som tror och vill mitt bästa, ni anar inte hur bra det känns med ert stöd!

Kommer garanterat upp något videoklipp från axlarna idag, och detta videoklipp ägnar jag till er som läser min blogg, och är intresserade av vad jag håller på med!!

Nu ska jag göra en s.k. ”David”, d.v.s. att jag kommer ta en dusch innan träning, hehe.. Alla där hemma i Umeå som tränar med mig vet att jag brukar ta en dusch innan träning helt utan anledning, spola av alla tankar och komma fräsch till gymmet och träna hårdare än någonsin!

Hoppas alla tränat på bra idag,
och alla andra dagar för den delen!

Ni är bäst,
Återkommer efter passet!!

Peace!

Skönt med att det passet var över, detta var helt klart längsta passet sedan jag kom hit iaf.. Lite över 2 timmar varade detta pass, dock inte p.g.a. mig, utan det var Saul, John och en annan kille som filmade mig som pratade så mkt under deras träning. Jag var dock klar efter ungeför 75 minuter kanske, sen tog jag min gainer och tränade några extra set biceps och lite lats också!

Började som vanligt med axelpressarna med hantlar, börjar på runt 80 lbs, och avslutar 4 settet med en 8 på 100lbs, vilket är bra med tanke på dieten! Körde ett extra femte set bara för att jag gillar övningen, dock lättvikt, 75lbs!

Sedan hade jag tänkt att bli passad på andra övningen på axlar, i smithmaskinen bakom nacken, det kunde jag ju glömma när de andra grabbarna var över på andra sidan gymmet och tränade rygg! Aja, det gick fint utan deras hjälp, avslutade dock sista settet på 5 kg mindre än vad jag brukar, dock av anledningen att jag inte vill skada mig naturligtvis!

Nu kommer 2 övningar för bakre axelpartiet, först hantelflyes liggandes på lutande bänk, sedan i en maskin!

Dagens sista axelövning vart den som vi filmade, fjärde settet, efter det tyngre tredje.
Dags för biceps då, som alltid går ganska snabbt men ändå ganska bra med vikt måste jag säga.

Övning ett, var är ju som vanligt gamla hederliga bicepscruls med hantlar, 4 set, avslutar sista settet (Videklippet) med lättvikt och endast för att jag skulle filma ett till klipp!Övning två, bicepscurls med stång, 3 set, först med 11,4kg på vardera sida, andra settet med runt 17kg per sida och sista med 20,2kg per sida av stången. Håller ett riktigt tempo, så det var ganska bra med tryck och ådror måste jag säga!

Tredje övningen, hammercurls, inga konstigheter, dock gillar jag att hålla mina armar i kontraherat läge i 2 sekunder minst nu när jag kör ganska lätt vikt!

Sista övningen är samma övning som vi filmade förra gången på biceps, i maskinen, lätt men givande! Ger ett bra tryck och en bra peak på muskeln!

Nu blir det in i duschen och sedan en massa tvätt kan jag lova, blir nog tvätt resten av kvällen skulle jag tro… Så går det när man väntar med att tvätta allt till sista dagen!
Men man lär av sina misstag oftast, så nått bra har jag åstakommit med detta misstag!

Återkommer kanske senare ikväll med nå kvällstankar om jag hittar några i skallen,
blir minst sagt lite tankspridd såhär på slutet av den diet,
Posera ska jag också göra!

Imorgon blir det framsida lår och vader för sista gången innan tävling, kommer säkert köra ganska tugnt, men vi ser hur jag känner imorgon!

Träna hårt i helgen!

 • Lost

  Kör på! Hoppas hostan lägger sig..

  Och nej, tog inte allt för länge(att läsa igeom bloggen). :)

  /Lost

 • http://www.blogger.com/profile/08968408018615397429 davidsavenberg

  Mmm, precis vad jag tänker göra!

  Okej vad skönt, är det lätt att hitta allt som jag har uppe här lr? Har du nå tips vad jag kanske skulle kunna ordna? Förutom kostillskotts tipsen =)

 • Giljotinen

  Tråkigt att det alltid ska finnas folk som lägger sig i och förstör för andra. Vissa kan verkligen inte acceptera att det går bättre för andra.
  ”Att tala är silver men att tiga är guld”, som någon skrev på flashback må stämma. Men när man verkligen är ren så är det nog svårt att tiga i en sådan situation när alla kastar skit utan några som helst bevis.

  Kör hårt nu och skit i hatersen!
  /Giljo

 • http://www.blogger.com/profile/08968408018615397429 davidsavenberg

  Verkligen tråkigt, men så har det ju varit för mig sen jag började göra lite ”reklam” för mig eller vad man ska säga!

  Verkligen, inte dumt sagt, men som du säger, det kan vara svårt att hålla tyst! Jag höll tyst under första forumtråden på flashback som handlade om mig, men denna gång ville jag försvara mig lite granna iaf =)

  Tack mannen, klart att jag ska!!
  Kommer snart upp ett videoklipp från axlarna, och ett från biceps!

 • Lost

  Hej,

  Skulle man rent spontant ge ett tips för att man ska kunna hitta lättare på bloggen skulle ju vara om du kategoriserade inläggen.
  Vilket kan vara svårt, när du nu skriver långa utförliga inlägg vad som händer dag för dag. Jag tycker det är rätt roligt att du gör som du gör, inläggen skulle snabbt tappa ”färg” om du bara gör rena träningsrappoter för sig, tankar och funderingar för sig etc.

  Fortsätt skriv som du gör, det tycker jag. Skriv alltid om din träning som du gjort detta inlägg, vilka övningar du kör, hur många set(gärna reps också) och vikt.
  Det är väl det enda jag ibland känner att jag saknar!

  Och dina videoklipp är ju helt klart ett plus i kanten annars tycker jag du är skit bra på att lägga upp bilder, vilket alltid är roligt, stora text massor kan bli överväldigande. :)

  Tack för en bra, inspirerande blogg!

 • Fidel

  Nice pass :), skönt med pump och ådror , keep up the good work :)

 • Anonymous

  Formen ser bra ut, måste säga att det dock vore roligare om ni hade filmat axelpressarna :)

  Kör du ingen stångcurl för biceps eller blir det varannat bicepspass?

  Kämpa på trots alla haters där ute som blandar in sin egen avundsjuka i sina kommentarer om doping :)

  Mvh

 • http://www.blogger.com/profile/08968408018615397429 davidsavenberg

  Till Lost:

  Tjenare hörru!
  Haha jaa jag vet, det är därför jag inte riktigt vet hur jag ska kategorisera dem.. Om du kan se lite längre ner på sidopanelen har jag tre kategorier.

  Jag har inlägg med bilder, videoklipp och även tankar.. Det är väl typ dessa kategorier jag tycker känns mest avvikande från varandra.

  Det där med vikter reps osv, det kan bli väldigt utjatat tycker jag, kanske en gång i månaden skulle vara något? Tror jag börjar med det när jag kommer hem igen!

  Lugnt, tack för en ihärdig och intresserad läsare!! =D

 • http://www.blogger.com/profile/08968408018615397429 davidsavenberg

  Till Fidel:

  Kan jag lova att det är, det är egentligen nu det är som roligast att träna! När man ser allt under skinnet (I wish) hehe!

  Men det är inte alltid ”lätt” att träna under dessa omständigheter, men one week out nu, sen är det bara att äta lite mer igen ;)

 • http://www.blogger.com/profile/08968408018615397429 davidsavenberg

  Jo jag vet, jag hade tänkt att antingen filmat pressarna med hantlar eller stång, men tyvärr var saul och gänget lite längre bort i gymmet..! Kommer fler gånger! =)

  Jag brukar inte köra stångcurl, inte rak iaf, dock brukar jag köra med z-stången!

  Det gör jag, det har jag gjort ett ganska bra tag! =D

  Tack för er andra ”ikke haters”!!

 • Anonymous

  fan david jag hoppas du gör ett test bara för att visa alla idioter att du verkligen är ren :)

 • http://www.blogger.com/profile/08968408018615397429 davidsavenberg

  Mjaa jag vet, men det är det att antingen måste jag paya en massa egna pengar, eller försöka bli tagen.. Och pengarna för det har jag inte eftersom jag än pluggar osv. Dessutom NÄR jag gör det, kommer det finnas tvivel osv. om att det är fusk osv =)

  That’s life!

 • Anonymous

  Jag gillar din stil och tycker du har en ödmjuk personlighet. Angående dopingtest så tror ja lättaste är att göra det i Sverige, be någon tipsa polis om att dom ”vet” att du tar något så kanske du får lämna prov.

 • http://www.blogger.com/profile/08968408018615397429 davidsavenberg

  Kul att höra, det verkar vara många som gör det, och det är faktiskt mer ”byggare” än man tror som är trevliga som jag =)

  HAHA, smart idé! Vi ser väl vad jag hittar på! =)

 • Anonymous

  skönt att se att du har fötterna på jorden o brinner för det du gör. det kommer du, som man ser, väldigt väldigt långt på ;) nu till frågan, på många klipp så blir det relativt höga repetitionsantal samt väldigt strikta rörelser. kör du större delen av din träning just på det här sättet eller gör du det bara för att det är några dagar innan en stor dag? ungefär kring vilken reps/set-volym ligger du per muskelgrupp? och hur många dagar brukar du vila varje muskelgrupp?

  lycka till o kört fortsatt hårt!!
  /micke

 • http://www.blogger.com/profile/08968408018615397429 davidsavenberg

  Jo det är någonting jag alltid kommer att ha, dock kanske det blir mer och mer jobbigt ju högre upp i åldern att alltid vara på topp och så. =)

  Jag kör ofta olika beroende på olika veckor, ibland är det riktigt tungt då jag tränar på runt 5-8 reps/set och ibland så blir det mediumvikter och då hamnar repsen på 8-12/set.. Sen kan jag lägga in en vecka då å då där det är väligt lätta och strikta repetitioner med runt 12-15 reps/set.

  Tycker att man ska ta och variera, det kan knappast vara dåligt skulle jag tro! =)

  Jag tränar varje muskelgrupp runt 1 gång i veckan, tex. bröst/triceps på en måndag, sedan tränar jag 2 dagar till (Olika muskelgrupper) tar en dags vila sedan tre dagars träning igen, vila osv. =) 3 dagars split brukar man kalla detta upplägg, ibland kan det vara bra med 2 dagars också!

  Tack, det kommer jag naturligtvis göra!!