Axlar och Triceps!! (Videoklippsinlägg)

Wohoo yeah, galna veckan fortsätter även idag, hoppas på veckan ut minst naturligtvis!

Dagen har dock varit en jäkla dålig dag om man tittar på vad som hände efter skolan och innan träningen, nästan skrattretande illa.. Det är ju det här med tunga pojkar och cyklar, vi går helt enkelt inte ihop.. Först och främst verkar det som att man väger för mycket för dagens cyklar, köpte en ny XL cykel från Ideal som skulle hålla för någon som jag..

Står aldrig när jag cyklar, tycker mer om att trampa med lårmusklerna naturligtvis.. Dock verkar det också vara för mycket tryck på tramporna.. De har blivit vinda för andra gången på under ett år..Orkar inte bry mig om det där längre.. Men jag får dessutom alltid punktering på bakdäcket.. Om det är jag som är klantig och alltid kör på glas får vara osagt för jag har aldrig sett glaset..

Aja, fick då gå från skolan eftersom jag fick punktering efter typ 100 meter..!
När man går långt nu för tiden förstör man sina kallingar dessutom, låren gnider sönder dem och man får skavsår xD

Aja, när jag kom hem var det runt en timma innan jag skulle vara på gymmet, och det passade mig faktiskt aldeles utmärkt. Hade inte ätit på typ 2 timmar, så preworkouten skulle fungera perfekt! Och det gjorde den, iaf om man tänker på hur den ska kännas! Kände av betan i Brutalen väldigt fint i ansiktet xD Taggar upp en lite extra, sätter på Creed och fokuserar ett tag innan jag drar!

Jörgen kommer och hämtar mig med finvolvon och sedan drar vi iväg till USM! =)

Väl där börjar jag med axlar och sittande hantelpressar som vanligt,
först uppvärming på 30kgs hantlarna. Tar mig an 42,5orna på första settet och gör en 13 repsare. Andra och tredje settet får ni se på videon, vet inte vad som gick fel på andra settet, vart bara en 9a på 47,5erna och jag hade planerat en 11a iaf.. aja, det var en 10 på tredje iaf, det var jag nöjdare med =)

Efter denna övning kommer ju axelpressarna i smithen, börjar på 85kg på första settet och en skön 12a, 95kg på andra (Trots att jag säger 90 på videon) ;) och där blir det en knapp och skön 10a för att på sista settet köra en 6a på 105kg!

Tredje övningen är baksida axlar och det blir framåtlutande hantellyft!
Först tar jag mig an 12,5kgs hantlarna och gör en 16repsare, sedan blir det 14,5kgs och en 14repsare, sedan 18,5 på tredje settet och där gör jag en 12a! Kör en 25kgs på sista och bara matar med värdelös teknik, men det måste man få ha för att pressa sig ännumer!!

Fjärde övningen är ju också för baksidan, men i maskin, inga konstigheter, bara att mata på med 3 set!

Sedan supersettade jag vanliga hantellyft från sidan, 12,5 kgs 4 set och helt enkelt bara max, kör maxreps och vilar 20sek mellan varje set =) Fyfan va skönt det var efter de setten =D

vilade inte så mkt mellan alxarna och triceps och jag gick direkt in på z stångscurlen.. Fyfan va hårt det var.. Jobbigt, dock värmde jag upp med lite dips på en bänk!

Sedan började jag med 50kg plus stången, och det vart en 11 repsare på första settet, dock på andra vart det direkt mkt jobbigare när jag lagt på 10kg till och därmed 60kg.. Vart typ en 7a!?
Sista settet lade jag på 10kg mer, och därmed 70kg och där gjorde jag endast 4 reps själv och 2 till med hjälp.. Men kan lova att det tar på ändå xD

Andra övningen är den som jag var så sjukt nöjd med, smala bänkpressen, började först på 90kg och gjorde en 13 repsare till och med, utan problem, höjer på andra settet till 100kg och gör en 9a, men på sista vart jag lite mer trött och det vart en 7a på 110kgs.. Men detta lämnade spår efter sig till sista byggande övningen som jag filmade..

Sittande tricepspressar i maskin.. Första settet körde jag 120kg på och det vart en 12a, andra som ni ser på filmen har jag 140kg och jag gör en 10a.. Dock ser jag att jag inte går så högt upp med armarna.. hehe, tro mig, det stretchar iaf, kan inte gå högre med axlarna xD Sista settet avslutar jag som man förstår med en 160kgs press och 8a reps.. Fick lite ont i armbågen där på sista, och när jag ställer mig upp kläms typ en närv i vänstra knät så jag fick riktigt ont i vänstra benet xD

haha aja, nu känns det bra, så det kan inte varit så farligt, ska dock ta det lugnt ikväll =)

Shitt va mkt jag skrivit, orkar inte skriva nå mer, imorgon har jag framsida lår, vader och säkert nått mer skönt innan vilan =)

Kör på hårt för faen ;)
PEace! =)

Kanske inte ska glömma att lägga upp videoklippet!
Enjoy! =) • chrille

  Varför så kort rom i hantelpress?

 • Andreas

  Varför tränar du inte muskeln i hela dezs längd? Full ROM rekommenderas väl..speciellt i din ålder när du fortfarande är liten och har mer tid att växa och träna.

  Halva hantelpressar? Kom igen, skala av 10 kg och kör ordentligt!

 • http://www.blogger.com/profile/08968408018615397429 davidsavenberg

  Till krille:
  Just nu tränar jag på så tungt jag kan, därmed lite sämre utförande i de flesta pressövningar. Jag tycker att så länge det tar på fint, är det ok att träna som jag gör här.

  Dock om man känner att man kan skada sig osv, ska man naturligtvis INTE träna på för hög vikt!

 • http://www.blogger.com/profile/08968408018615397429 davidsavenberg

  Till Andreas:
  Tack för tipset, men när jag har tungt på schemat äre tungt som gäller. Jag känner mig inte hämmad av hur jag tränar, även om det är ”fel” =) Ska man öka i vikt får man dra ner på utförandet, dock håller jag väl med om att det inte håller i längden.

  Jag förstår att du tänker på skaderisken osv, men det känns av någon anledning stabilt när jag kör på hårt.. Aja jag skulle säkert säga samma sak som du, men jag tycker att det tar på bra, jag kanske är den ende?

 • Simon

  In your face levrone! ;) Haha.

  Vad du än gör verkar ju funka för dig! Stor ide att ifråga sätta. ^^

  Mer video! :)

 • Anonymous

  Jag kör också som david i pressövningar för axlar. Känns förjävligt om jag kör tungt och går längre ner.

 • http://www.blogger.com/profile/08968408018615397429 davidsavenberg

  Till Simon:
  Haha jag vet, jag glömde att man skulle säga ”Thats whats up Levrone”, som han har skrivit på sin blogg Levronereport xD

  Precis, men jag rekommenderar inte detta till alla, och som sagt gör jag inte såhär året runt =)

  Det kommer =)

 • http://www.blogger.com/profile/08968408018615397429 davidsavenberg

  Till Anonym:
  Mjaa, om inte annat blir det väl jobbigare om man går längre ner xD

  Som du ser på filmen äre ju jobbigast att trycka upp hantlarna från början!

 • Anonymous

  Kamma till dig o kör ordentligt, det vinner du på i längden. Du kan ju köra tunga vikter ordentligt med färre reps…

 • http://www.blogger.com/profile/08968408018615397429 davidsavenberg

  Till Anonym:
  Du ser mig med en ny finkammad frisyr och bättre utförande nästa gång =)

 • Anonymous

  Det jag gillar med dig speciellt är att du ler och ser glad ut. Sluta aldrig med det. Bli inte som de där monstren som kör ice-cold posé och sedan säger ”5531 inch guns baby, yeah!!”. Lycka till!

 • http://www.blogger.com/profile/08968408018615397429 davidsavenberg

  Till Anonym:
  Tack det var väldigt snällt sagt =)
  Man ser ju glad ut när man har roligt, i alla fall jag =)

  Tack! =D

 • http://hypertrofi.solidhangout.com/ Iron

  Yeah! Så ska det se ut (efter setet i smithen) :D
  Kör så det brister!

 • http://qiuq.blogg.se/ Tobias

  Ser riktigt bra ut!

 • http://www.blogger.com/profile/08968408018615397429 davidsavenberg

  Till Iron:
  Haha tacka för det =)

 • http://www.blogger.com/profile/08968408018615397429 davidsavenberg

  Till Tobias:
  Tack mannen =)

 • Anonymous

  Ser bra ut, dock som så många andra sagt, jag tror på full rom. Nått enstaka pass för att gå upp ett par kg skadar nog inte, men generellt sett.

  Sen ett tips för å slippa gnäll från alla internet värdsmästare är att aldrig filma då du inte kör full rom, för då finns det inget å säga om att han är si eller så svag å måste fuska för att visa tunga vikter ;)

  keep up the good work!

 • http://www.blogger.com/profile/08968408018615397429 davidsavenberg

  Mm precis =) Tränar inte alltid såhär, men då man vill upp med vikterna och köra tyngre äre bara att lägga utförandet åt sidan =)

  Haha jag förstår vad du menar, men jag bryr mig inte så mycket om vad de andra säger och tycker. Inte för att jag jämför mig med nått pro eller så, men de tränar inte heller alltid med de rätta utförandena =)

  Tack mannen, detsamma =)